ADRs
Ως εκ τούτου, η φαρμακοεπαγρύπνηση επικεντρώνεται κυρίως στις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων ή αλλιώς ADR
Ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων: ADR
Μια αντίδραση σε ένα φαρμακευτικό προϊόν, η οποία είναι επιβλαβής και η οποία δεν προβλεπόταν, δηλαδή, η οποία μπορεί να προέκυψε όχι μόνο ως αποτέλεσμα της εγκεκριμένης χρήσης ενός φαρμακευτικού προϊόντος σε φυσιολογικές δόσεις, αλλά επίσης και από λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή και χρήσεις εκτός των όρων της άδειας κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων της κακής χρήσης και της κατάχρησης του φαρμακευτικού προϊόντος.
Ειδικές απαιτήσεις κατά την αναφορά:
- εγκυμοσύνη/θηλασμός,
- παιδιατρική χρήση,
- υπερβολική δόση και κατάχρηση/κακή χρήση,
- παρηγορητική χρήση,
- έλλειψη αποτελεσματικότητας,
- υποψία μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων,
- λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή, και
- επαγγελματική έκθεση.
Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους ασθενείς και τους φορείς υγείας, καθώς και από άλλες πηγές όπως την ιατρική βιβλιογραφία, παίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή των απαραίτητων δεδομένων ώστε να λάβει χώρα η φαρμακοεπαγρύπνηση. Στην πραγματικότητα, για να διατεθεί στην αγορά ή να δοκιμαστεί ένα φαρμακευτικό προϊόν στις περισσότερες χώρες, πρέπει να υποβληθούν στην τοπική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων δεδομένα σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες που έχει λάβει ο κάτοχος της άδειας, δηλαδή μια φαρμακευτική εταιρεία.
Τέλος, η φαρμακοεπαγρύπνηση ασχολείται με την αναγνώριση των κινδύνων που σχετίζονται με φαρμακευτικά προϊόντα και με την ελαχιστοποίηση του κινδύνου βλάβης της υγείας που διατρέχουν οι ασθενείς.
Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 210 281 5353 (εσωτ. 9)
Κινητό: 697 373 2426 | 24 ώρες καθημερινά
Φαξ: 210 281 1850
Email: [email protected]